Trycksaker

Vi levererar självklart trycksaker i alla dess former också. Allt från visitkort, brevpapper, kuvert och foldrar till stora banderoller och skyltar. Hos oss får du hjälp hela vägen - från skisser till färdiga kvalitetsprodukter. Vi arbetar efter parollen att kvalité lönar sig och vi levererar aldrig något vi själva inte skulle vara nöjda med.

Klädtryck

Vi har ett stort utbud av produkter för alla typer av verksamheter. Behöver ni ha arbetskläder, idrottskläder eller kanske bandtröjor så kan vi garanterat hjälpa er! Eget tryck på bland annat huvtröjor, t-shirts, kepsar m.m.

Kolla gärna in vår sida Teeprint.se där vi säljer färdigdesignade produkter.

Profilreklam

Vi erbjuder även ett stort sortiment av promotionprodukter. Bland annat reklampennor, tejp med tryck, USB-minnen, arbetskläder osv. Stärk ditt varumärke med egen profilreklam. Hör med oss, vi kan med all säkerhet hjälpa dig!

Våra trycktekniker

Till alla de olika produkterna använder man olika typer av trycktekniker. Här nedan kan du läsa lite kort om några av de tekniker som används vid framställning av trycksaker och promotionmaterial. Texterna är hämtade från Wikipedia.

Offsettryck

Offsettryck är en allmänt använd tryckteknik där den färgburna informationen är överförd från en tryckplåt till trycksakens material (normalt papper) via en gummiduksbeklädd cylinder ("offset", set off, vilket avser den indirekta tryckmetoden).

När tekniken används i samband med den litografiska processen, vilken bygger på motsatsförhållandet mellan vatten och fett (hydrofila och hydrofoba ytor), blir resultatet en plan informationsbärare; plantryck, som får sina icke tryckande ytor begjutna med vatten som håller de icke tryckande ytorna fria från färg.

Fördelarna med offsettryck:

  • Avsevärt högre tryckkvalité – skarpare och renare tryck än högtryck på grund av att gummiduken anpassar sig till tryckytan.
  • Olika typer av tryckmaterial förutom papper, till exempel trä, läder och metall.
  • Snabb, enkel och billig tryckformsframställning.
  • Längre livslängd på offsetplåten än vid direkt tryck då det inte finns direktkontakt mellan offsetplåten och trycksakens yta.
Digitaltryck

Digitaltrycket har under de senaste åren mer och mer börjat komplettera den traditionella trycktekniken, offset.

Till skillnad från konventionella tryckmetoder överförs informationen i en helt digital process från datamediet, och då ofta via en webbserver, direkt till det material som trycket skall ske på.

Fördelarna med tekniken är att inga tryckplåtar behöver användas och ändringar kan göras sent i produktionen. Delar av sidor, hela sidor och avsnitt ur brev, broschyrer och böcker kan plockas ihop och varieras efter behov och produktionen kan anpassas till olika mottagare/kunder till låg kostnad. Ibland kallas digitaltryck för just kundstyrt tryck. Upplagan är torr och klar för direkt distribution eller för efterbearbetning i samma stund som den kommer ur maskinen. Beroende av typ av printer kan trycket ske på papper i ark eller på papper i rulle. Tryckkostnaden per ark är oftast högre vid digitaltryck än vid traditionellt tryck, men startkostnaden är i stället avsevärt lägre.

Digitaltryck är väl lämpat för mindre upplagor, för provutgåvor, för utgåvor med individuell anpassning (till exempel fordonsmanualer) och andra liknande produkter. Även tryck i färg görs med god färgåtergivning.

Digitaltryck kan möjliggöra för en utgivare att hålla många böcker "i lager" utan någon större lagerkostnad. Efterfrågat tryck görs då vid behov. Samma teknik används för att underlätta återkommande inköp av exempelvis visitkort, brevpapper, kuvert och andra standardtrycksaker. Utgivning av äldre litteratur kan göras lönsam med hjälp av inskanning och digitalt tryck.

Screentryck

Silkscreentryck eller serigrafi är en tryckteknik som bygger på att färg, med hjälp av en rakel (ett verktyg som påminner om en gummiraka), pressas genom en tunn silkes-, eller polyesterväv som är fastspänd i en ram. Även finmaskiga metallnät förekommer. En fördel med metallnät är att de håller länge, och kan användas för stora upplagor.

Schabloner täcker de partier av väven som inte ska släppa igenom färg till papperet under ramen. Schablonerna kan bestå av papper eller plast, eller av fernissa som penslats direkt på väven och sedan fått torka. I professionella tryckerier skapas schablonerna fotografiskt, och beroende på vävens täthet och schablonens exakthet kan mycket hög tryckkvalitet uppnås.

Vid silkscreentryck kan man bara trycka en färg åt gången, men genom att trycka nya lager färg på samma papper kan den slutliga bilden ha oändligt många färger, som antingen skapats med hjälp av raster eller med heltäckande färger.


Underbase är en reklambyrå som levererar era trycksaker! Visitkort, banderoller, skyltar och profilreklam kan du beställa hos oss.
Dela

Kontakt

Har du några funderingar kring våra produkter och tjänster? Kontakta oss gärna så berättar vi mer! Du kan använda formuläret, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa oss på 010-151 01 66.

Glömde du skriva ditt namn?
Du måste skriva din e-postadress!
Ville du inget? :)
Du måste kryssa i detta för att fortsätta.

UNDERBASE • Drottninggatan 42c • 736 31 Kungsör • 010-151 01 66 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

COPYRIGHT 2018 © UNDERBASE. Sekretess & integritet. Allmänna leveransvillkor.